ADDART-Promnisia

  •  Οι ADDART επιστρέφουν δισκογραφικά.  Τρια χρόνια μετά το ντεμπούτο τους “FUCKFACE” ο νέος τους δίσκος ονομάζεταιτ ‘Promnisia”’ και βρίσκει το συγκρότημα να έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός. Αν στο ντεμπούτο τους ακούσαμε ένα συγκρότημα που αγαπά τον βαρύ ήχο παίζοντας εύστοχα ανάμεσα σε hard και metal φόρμες στο ”Promnisia” οι ADDART έχουν προσθέσει μελωδικές φόρμες ,υπέροχα φωνητικά (αντρικά & γυναικεία),και καταπληκτικούς πειραματισμούς.Σε καμία περίπτωση η μουσική τους δεν απώλεσε την rock καταγωγή τους, αλλά αυτή μπολιάστηκε με διάφορες επιρροές. Πλέον οι ADDART ακούγονται σαν μια μπάντα με άποψη που ήρθε για να μείνει…Πάμε να αναλύσουμε και να ακούσουμε την νέα τους δουλειά που μπορείτε να την αποκτήσετε στέλνοντας στο pitkater@yahoo.gr όπου θα μάθετε τρόπους αποστολής και τιμή.ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!!

1.Addart-The serpent’s egg Το μεγαλειώδες άνοιγμα του δίσκου το καταπληκτικό ριφφάκι του κομματιού είναι όσο γρήγορο πρέπει για να κάνει το κομμάτι να σε συνεπάρει, ενώ το αρχικό ριφφ του κομματιού έχει γραφτεί πιο αργό και στακάτο, το τέμπο του ανέβηκε στην πορεία. Ακολουθούν πολλά κοφτά ριφφάκια και σίγουρα αποτελεί την ιδανική αρχή για το δίσκο, μία από τις καλύτερες στιγμές του σίγουρα και κομμάτι που αν τυχόν κλείσει τις συναυλίες τους μελλοντικά, θα είναι χάρμα ιδέσθαι και ακούσθαι.

2.Addart-Secret Memories Οι φωνές που ντύνουν υπέροχα αυτό το τραγούδι, ένα τραγούδι μεγαλειώδες μέσα στην απλότητα του. Δε θα μπορούσε να είναι τίποτα διαφορετικό το κομμάτι που αναφέρεται στην μυστικές αναμνήσεις όπως και νά’ χει. Πραγματική κατάθεση ψυχής, τα σέβη μου!

3.Addart – Circus of Life Αργό,επιβλητικό και βαρύτατο, με όμορφη και διάχυτη την αίσθηση της μελωδίας μέσα του, κάποια spoken φωνητικά να συνοδεύουν τη ροή των στίχων, ενώ υπάρχει ένα ουσιώδες lead μέρος όσο το κομμάτι προχωράει, που ακούγεται στο υπόβαθρο και γεμίζει τον ήχο ρυθμικά.

4.Addart-Le Chant Des Morts Η επιτομή της μπαλάντας,Ξεκίνημα με μελωδική χροιά, με γεμάτη ριφφάρα που οδηγεί σε ωραίο lead, τα φωνητικά σε πιο slow απόδοση μέχρι να αλλάξουν σε βαθύτερη απόχρωση λίγο πριν από το ρεφρέν,και μία φοβερή σολάρα που κλιμακώνεται και περιλαμβάνει και tapping, μας οδηγεί ξανά στο αρχικό σημείο και ριφφ του κομματιού. Είναι τέτοια η ροή και αυτού του κομματιού, που όσο προχωράει σου δίνει την αίσθηση ότι παίζεται πιο γρήγορα και πιο βαριά, ενώ πρακτικά δεν αλλάζει ο ρυθμός. Από τα κομμάτια που ξεδιπλώνουν το ταλέντο των παιχτών του συγκροτήματος, ειδικά στα σημεία χωρίς φωνητικά που αφήνονται όλοι και ζωγραφίζουν.

5.Addart -Corrupt Authorities Πολύ όμορφο και δυνατό μπάσιμο του κομματιού, δίνει τη θέση του σε όμορφο lead και στη συνέχεια τα φωνητικά εφορμούν μαζί με κιθάρες και τύμπανα σε εμβατηριακό ρυθμό, για να ακολουθήσει αργό μέρος και εκ νέου φοβερή κιθαριστική μελωδία.Υπέροχο σολάρισμα , οδηγεί ξανά στο βασικό ριφφ και σημείο της αρχής, το οποίο ξεδιπλώνεται ακόμα καλύτερα στη 2η εκτέλεση του μετά τη μέση. Ένα κομμάτι που συναυλιακά θα λειτουργήσει προς τέρψη κάθε οπαδού.

6.Addart -Lost in me Ο τρόπος με τον οποίο τα φωνητικά πατάνε πάνω στο όμορφο lead πριν τη μέση του κομματιού και σε πηγαίνουν πίσω στο αρχικό ριφφ, είναι για σεμινάριο. Το επιθετικό ριφφ που συνοδεύεται στη συνέχεια του από το όμορφο μελωδικό σημείο και απλώνει το κομμάτι σε ήχο είναι από τις καλύτερες στιγμές στο δίσκο.

7.Addart-Odyssey Εκπληκτικό κι αυτό στο ξεκίνημα του, τονίζει το κενό συναίσθημα που νιώθει ο ήρωας που αφηγείται τους στίχους, ενώ τα φωνητικά διαδέχονται αρμονικά και αντίστροφα με χαρακτηριστική ευκολία κι επιτυχία.

8.Addart-Mass είχα την τιμή και την χαρά να ακούσω αυτόν τον instrumental ύμνο σε βρεφική κατάσταση προ-παραγωγής και τώρα ήρθε η αποθέωση. Σε παίρνει από το γιακά και σε στέλνει στον πλησιέστερο τοίχο, καταπληκτικό break με δυνατά τύμπανα, blastbeat και ξανά break που οδηγεί στο αρχικό ριφφ, με τέμπο, εμβατηριακό λες και θα μπουν τα τανκς να κατεδαφίσουν μία ολόκληρη πόλη.

9.Addart- Living Tears εδώ έχουμε ένα αναμνησιακό και ταξιδιάρικο τραγούδι που καλό είναι να το αφήσεις να σε γεμίσει με μελωδικές νότες.Αποθέωση φωνητικών σε ένα ξέφρενο παραλήρημα από μουσικά παντρέματα.! Στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου, τα φωνητικά είναι πιο δυνατά και εκφραστικά κλιμακώνεται η ένταση και το συναίσθημα όλου του δίσκου και κλείνει με μεγαλειώδες μελωδικό μέρος που σε οδηγεί να βάλεις την βελόνα του πικ απ ξανά στο πρώτο κομμάτι ώστε να ακούσεις το δίσκο ξανά & ξανά!!!!

Ένας καταπληκτικός δίσκος σε περιορισμένα αντίτυπα βινυλίου που αξίζει να βρίσκεται σε κάθε δισκοθήκη!!!!

Σύντομα η μπάντα θα βρίσκεται στο zimbo radio για παρουσίαση της νέας της δουλειάς και για συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

Καλή επιτυχία

ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Leave a comment

Contact Us

info@zimboradio.com

ZimboRadio.com © 2022. All rights reserved.

Designed And Hosting by TopWebHost