“Τρύπες ξανά ούτε για πλάκα”Γιώργος Τόλιος συνέντευξη

 

Ένας μουσικός κομμάτι της ζωής μας που δεν ακούγαμε τα τραγούδια του απλά, ακούγαμε μέσα από τα τραγούδια τα νεανικά μας χρονια,τα συναισθήματα μας τους προβληματισμούς μας την ίδια μας την ζωή.Μια ιστορία από μόνος του.Γιώργος Τόλιος.
Είχα την τιμή και την χαρά να μιλήσω μαζί του σε μια μουσική βραδιά-αφιέρωμα στον ίδιο στον Zimbo Radio που με όσα μου είπε ήταν απλά καθηλωτικός, ένας άνθρωπος που δεν δίνει μασημένη τροφή στο κοινό.
Από τις χωμάτινες αλάνες της Θεσσαλονίκης στυλοβάτης μουσικής μπάντας με τις μπαγκέτες του.Μου διηγήθηκε με πολύ γλαφυρό τρόπο πόσο υπέροχα και δημιουργικά χρόνια πέρασε με την μουσική.Πως σαν παιδί έπαιζε την μουσική που του άρεσε και όλο αυτό βρήκε ανταπόκριση στον κόσμο.
Μίλησε για τις ατέλειωτες πρόβες,τα beat που ετοίμαζε και πήγαινε στην μπάντα και πάνω σ’ αυτά χτίστηκαν μεγάλες επιτυχίες από τις Τρύπες.Ανέφερε για τις συναυλίες στο εξωτερικό στο πόσο οργανωμένες ήταν για το πόσο μεγάλη εμπειρία ήταν να κάνεις live στο Μπελφόρ,να παίζεις στο ιστορικό Marquee Club και εμφανώς συγκινημένος μίλησε για την συναυλία στο Λυκαβηττό για το παρακράτος της εποχής που ήθελε να διαλύσει τις Τρύπες για τα τραγούδια τους και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε η μπάντα παίζοντας στο σανίδι ενώ από παντού έπεφταν ξύλα και πέτρες με απώτερο σκοπό να μην πανικοβληθεί ο κόσμος και ψάχνοντας τρόπους διαφυγής από τις φασαρίες να υπάρξουν θύματα.Με κίνδυνο και για την δική τους σωματική ακεραιότητα τα κατάφεραν.
Μας είπε για την τεράστια μουσική βιομηχανία που χτίστηκε πάνω στις Τρύπες που εκμεταλλευόμενοι το νεαρό της ηλικίας τους και την έλλειψη εμπειρίας σ’ αυτό τα θέματα όλοι οι γύρω παρατρεχάμενοι πλούτισαν.
Εξέφρασε την πικρία του για την διάλυση των Τρυπών και με βεβαιότητα μου είπε πως εκείνη την περίοδο ήταν στο απόγειο της δημιουργικότητας τους και είχαν να προσφέρουν πολλά ακόμα στην εγχώρια σκηνή.Πως μπορούσαν να δημιουργήσουν μια δική τους δισκογραφική εταιρία και εναν ραδιοφωνικό σταθμό που θα αγκάλιαζε αλλά και θα έβρισκε στέγη όλη η ελληνική σκήνη,κάποιους ανθρώπους να τους καθοδηγήσουν να τους παροτρύνουν και κυρίως να μην τους εκμεταλλευτούν.Αποκάλυψε για πρώτη φορά πως μετά εντάχθηκε για ένα διάστημα στους νεοσύστατους επισκέπτες του Γιάννη Αγγελάκα ωστόσο δεν αισθανόταν καθόλου καλά πια παίζοντας μουσική και απλά είπε “Γιάννη εγώ αποχωρώ”.
Καθηλωτικός στην πορεία της κουβέντας μας κρεμάστηκα από τα χείλη του κυριολεκτικά.”Τρύπες ξανά ούτε για πλάκα”είπε….. το νερό της πρώτης φοράς δεν θα είναι πότε ξάνα στο ίδιο σημείο όταν επισκεφτείς εκ νέου τον ποταμό θα έχει φτασει αλλού,το ίδιο έγινε και με τις Τρύπες ….ας μην διαλύσουμε τον μύθο λοιπόν…
Ας ψάξει τα νέα διαμάντια ο κόσμος και μας προέτρεψε να φύγουμε απο την φτήνια της καθημερινότητας απο τις εφήμερες διασκεδάσεις και να ψάξουμε για ανθρώπους που έχουν να μας πουν κάτι με την ψυχή τους με το μυαλό τους τον πόνο τους και την καρδιά τους.Ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε τα καινούργια για να υπάρχει και συνέχεια αν μένουμε μόνο με τις αναμνήσεις και δεν κοιτάμε μπροστά τοτε ομολογούμε την φτώχεια μας,αφού όλοι θελουμε το μέλλον ας το δημιουργήσουμε.
Μουσικά πλέον απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς βέβαια να αποκλείει κάποια μελλοντική συνεργασία αν πρόκειται για κάτι που θα του κινήσει το ενδιαφέρον.Για πρώτη φορά αποκάλυψε πως βρίσκεται σε τελειωτικές διεργασίες έκδοσης της πρώτης του ποιητικής συλλογής με τίτλο “27 ΑΝΑΣΕΣ”γεγονός που μου έδωσε μεγάλη χαρά και φυσικά θα μας ενημερώσει για την έκδοσή της που με χαρά μας θα την παρουσιάσουμε στον σταθμό μας.
Και για το τέλος μου είπε….Πάντα χρειάζεται μια βουτιά στο παρελθόν για να μπορούμε να βγούμε και να ανασάνουμε στο μέλλον.η μουσική πρέπει να μας κάνει όλους αδέρφια.Η προσπάθεια του zimbo radio είναι αυτό που δεν με αφήνει να απελπιστώ ακόμη και με κρατάει όρθιο. Οι προσπάθειες αυτές δίνουν ελπίδα και όραμα σε όλους όσους αγαπάνε την μουσική. Να είμαστε όλοι καλά και να προσπαθούμε να βλέπουμε πάντα το φως!!!

Γιώργο σ’ ευχαριστώ πολύ!!!

Παντελής

Leave a comment

Contact Us

info@zimboradio.com

ZimboRadio.com © 2022. All rights reserved.

Designed And Hosting by TopWebHost